Rainbowbridge

Hier krijgen mijn lieve dieren die ik al heb moeten afgeven aan de kracht van de natuur een plaatsje waar ze herinnerd kunnen worden. Al deze ratjes, en een van de twee allerbeste katten ter wereld, worden zo hard gemist, en ik denk nog elke dag aan hen.

Hun leventjes zijn dan kort, maar ze zijn zeer krachtig.

Hun pootafdrukken klein, maar zeer diepgaand.

(pagina is nog niet compleet, het spreekt voor zich dat er makkelijkere dingen zijn dat dit…)

Bloempje – 04/10/2006 – 01/05/2008
Je was het eerste ratje dat ons midden verliet… Zo plots dat ik het maar niet kon vatten, niet verstond wat er gebeurd was. Niks was er aan je te zien, je was gestorven toen je naar de deur wandelde, klaar om buiten de kooi te spelen met je maatjes, Kippetje en jij als machtig duo in de groep. Zij zijn nu allemaal bij jou, en ik ben zeker dat je aan het spelen bent met hen. Je was een rare, maar een zoet lief mormeltje.

Kippetje – 04/10/06 – 23/12/08
Jij was mijn eerste ratje, samen met Bloempje een weekje later mijn eerste duo. En wat een duo, jullie waren onafscheidelijk. Met niemand anders had je zo’n vriendschap als met haar, en toen ik jou hielp gaan, was dat een grote troost: je ging naar je beste maatje. Je was zo klein en broos toen ik je in huis nam, maar toen ik via jou leerde kennen wat ratjes waren, leerde ik dat jullie een van de sterkste dieren zijn die er bestaan. Jij was klein, maar machtig. En zo elegant, je liep altijd alsof je de grond onder je voetjes geen pijn wou doen. Want zo was jij: zo zacht als een wolkje. 2 jaar en 2 maand lang dacht ik telkens als ik jou zag: jij bent niet in woorden te vatten. En dat denk ik nu, 3 jaar na je insliep, nog steeds. Er had geen betere jou kunnen zijn.

Sam 31/03/1995 – 30/06/2008
Als ik jouw foto zie, gaat er nog steeds een mes door mijn hart. Niets kan jou vervangen. Mijn eerste dier. Ik zou er alles voor geven om als ik thuis kom, jou naast je broer te zien staan. Je bent mijn partner en mijn voorbeeld.

Plaats een reactie